x Zoeken
home > Blog > ippo!?

Ippo!?

20 december 2016

Gekke naam eigenlijk ‘ippo’, en hoe spreek je dat nu uit? Is het ippo met een korte i klank, of ieppo?

Bij de kamer van koophandel staan we bekend als ‘Ipportunities’ en die naam hebben we tot 2010 ook gevoerd. Daarachter kwam ook nog de toevoeging ‘nieuwe media’. Met  “Goedemorgen, Ipportunities nieuwe media, met Pieter Overbeeke” nam ik de telefoon op in de jaren dat we op de Parkstraat gevestigd waren.

“Ipportunities”

Ipportunities is een samenvoeging van Internet en Opportunities: internet kansen dus. Een bijzondere naam met een mooie filosofie maar minder praktisch in de communicatieve zin.

Jarenlang hebben we onze naam en vooral onze e-mailadressen moeten spellen:
I P P O R T U N I T I E S…
en vaak was de partij aan de andere kant van de lijn halverwege de draad kwijt. Ook toen was er onenigheid over de uitspraak: aangezien het een samentrekking van twee engelse woorden is zou je de eerste letter als ai moeten uitspreken maar we hebben het zelf altijd bij een nederlandse i gehouden.

“ippo”

Op een dag besloten we dat praktisch ook wel praktisch is en hebben we de domeinnaam ippo.nl geregistreerd en bij de kvk de handelsnaam ippo aan onze inschrijving toegevoegd, het logo kleurde van oranje naar rood en sinds die dag heten we ippo, kort maar krachtig, en het spelt een stuk eenvoudiger: I P P O !

Wij zijn verder niet veranderd door deze naamswijziging. We helpen u nog steeds bij het online presenteren van u en uw organisatie en maken daarbij gebruik van alle kansen die internet daarbij biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 8 =