x Zoeken

Moodbot is een game waarbij de cliënt zelf meer de meer de regie over zijn of haar behandeling krijgt.

De game werkt als een interactieve coach, die mensen verleidt om signalen van terugval te noteren.

 

Dagelijks wordt naar de stemming van dat moment gevraagd en worden opdrachten gegeven. Zo krijgt de cliënt door het spelen van de game meer inzicht in zijn eigen herstelproces. Ook kan Moodbot stimuleren om andere cliënten virtueel te bezoeken, zodat een netwerkfunctie ontstaat.

Spelers hebbben de mogelijkheid elkaar te motiveren bij het behalen van persoonlijke doelen.

Game elementen

Door de inzet van een serious game in het behandelproces ontstaat er ruimte tussen de behandelaar en de cliënt. Hierdoor verandert de relatie tussen cliënt en behandelaar. De behandelaar krijgt een meer coachende rol. Motivatietriggers in de vorm van game-elementen zorgen ervoor dat er op een speelse manier betekenis wordt verleend aan de eigen situatie. Hierdoor raakt de patiënt ‘empowered’ en intrinsiek gemotiveerd tot het werken aan herstel.

Stichting Moodbot

Altrecht is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De organisatie ging in 2012 een samenwerking aan met de HKU en ippo met het doel patiënten met psychische stoornissen een actievere rol te laten spelen in hun behandeling. Moodbot is het resultaat. De game is samen ontwikkeld met patiënten en behandelaars, zodat het concept goed aansluit op hun huidige situatie. De Stichting Moodbot bestaat inmiddels uit grondleggers Altrecht en HKU, aangevuld met ippo, businesspartner Redmaxgamebedrijf Gainplay en 4 andere GGZ-instellingen, te weten KijvelandenBreburgGGZ Centraal en Arkin.

Bekijk website

ja graag

Monitor de stemming van je cliënt

Cliënten koppelen aan een professional